تغذیه سالم در محیط کار از نگاه دکتر میثم شکری ساز

تغذیه سالم در محیط کار از نگاه دکتر میثم شکری ساز
  • طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز تغذیه سالم در محیط کار علاوه بر سلامتی و تندرستی طولانی مدت کارکنان بر بهبود خلق و خو، برقراری ارتباط سالم، اخلاق مداری و حتی داشتن نگرش مثبت تاثیر بسزایی دارد. مهم ترین نقش تغذیه سالم برای کارمندان و ترویج زندگی سالم عبارتند از:

    • کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و برخی از انواع سرطان ها.
    • بهبود خلق و خو و برخورداری از انرژی و عزت نفس.
    • کاهش اضطراب و استرس.
    • افزایش تمرکز
    • گذراندن اوقات خوش با همکاران، دوستان و خانواده.

    این اصطلاح قدیمی را حتما شنیده اید که «شما همان چیزی هستید که می خورید». این اصطلاح به ویژه در محل کار نیز صادق است. بر کسی پوشیده نیست که آنچه مصرف می کنیم می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت و بهره وری ما در محیط کار داشته باشد. از این رو تهیه لیست غذاهای سالم برای شرکت ها ضروری است تا ارائه گزینه های غذایی سالم در محل کار را در اولویت خود قرار دهند. در این مقاله، می خواهیم به اهمیت تغذیه سالم در محیط کار و نقش آن در بهره وری کارکنان بپردازیم.

    تغذیه سالم برای کارمندان

    3 مزیت تغذیه سالم در محیط کار+ چگونه غذای سالم بهره وری کارکنان را افزایش می دهد ؟

    1. افزایش سطح انرژی: از دید دکتر میثم شکری ساز یکی از بارز ترین فواید تغذیه سالم برای کارمندان افزایش سطح انرژی ناشی از آن است. هنگامی که ما غذاهای ناسالم را مصرف می کنیم، بدن باید برای هضم آنها تلاش بیشتری کند. این امر می تواند منجر به کاهش سطح انرژی شود. از سوی دیگر، مصرف غذا های سالم که سرشار از مواد مغذی هستند، مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل، می تواند انرژی لازم برای انجام کار های روزانه را تامین نماید. با این اوصاف به عنوان یک کارفرما اگر می می خواهید کارکنان تان با بهره وری و انرژی بالا در محل کار حاضر شوند، بهتر است آنها را به داشتن تغذیه سالم تشویق کنید.
    2. بهبود عملکرد شناختی: از زبان دکتر میثم شکری ساز تغذیه سالم برای کارمندان همچنین می تواند عملکرد شناختی آنها را بهبود ببخشد. این امر برای دست یافتن به بهره وری بالا در محیط کار بسیار مهم است. مطالعات نشان داده اند که غذا های غنی از اسید های چرب امگا 3 مانند سالمون در بهبود حافظه و عملکرد شناختی نقش بسزایی دارند. علاوه بر این، غذا های سرشار از آنتی اکسیدان ها، مانند انواع توت ها، می توانند عملکرد مغز را بهبود ببخشند و التهاب را کاهش دهند. ارائۀ لیست غذاهای سالم وتشویق به داشتن وعده های غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها می توانند عملکرد شناختی را در کارکنان تان ارتقا دهند.
    3. کاهش غیبت: تغذیه مناسب در محیط کار همچنین می تواند غیبت را کاهش دهد. عادات غذایی ناسالم می توانند منجر به طیف وسیعی از مشکلات سلامتی مانند چاقی، دیابت و بیماری های قلبی شوند. این امر می تواند منجر به مرخصی از کار و حتی مشکلات سلامتی بیشتر شود. شرکت ها با ارائه گزینه های غذایی با کیفیت بالا به کارکنان، می توانند سلامت و رفاه کلی آنها را ارتقاء و احتمال بیماری و غیبت را کاهش دهند.
    لیست غذاهای سالم

    آیا تغذیه سالم در محیط کار با افزایش رضایت شغلی ارتباط دارد؟

    بله، تغذیه سالم در محیط کار ارتباط مستقیمی با رضایت شغلی کارکنان دارد. به عبارت دیگر ارائه لیست غذایی سالم در محیط کار می تواند رضایت شغلی کارکنان را افزایش دهد. وقتی شرکت ها سلامت و رفاه کارکنان را در اولویت قرار می دهند، مانند ارائه مزایایی مانند غذا های سالم، ابتکارات رفاه ذهنی، استراحت و موارد دیگر، محیطی در محل کار ایجاد خواهد شد که از رفاه روانی و رضایت شغلی کارکنان حمایت می نماید. علاوه بر این، غذا های غیر فرآوری شده، ارگانیک و تازه می توانند خلق و خو را تقویت کرده و سطح استرس را کاهش دهند. این امر نیز می تواند منجر به شادتر شدن کارکنان شود. در نتیجه شاهد رضایت شغلی کارکنان خواهیم بود.

    رابطه تغذیه سالم در محل کار و افزایش مشارکت

    طبق نظر دکتر میثم شکری ساز تغذیه سالم در محل کار با افزایش مشارکت همراه می باشد. گنجاندن یک زمان خاص برای استراحت و تغذیه سالم برای کارکنان موجب می شود تا افراد در این فرصت با یکدیگر تعامل بیشتری داشته باشند. در واقع ارائه میان وعده های سالم در تایم مشخص شده می تواند به برخورداری از فضای دوستانه تر برای برقراری ارتباطات موثر بین کارکنان منجر شود.

    استراتژی های پیشنهادی برای تغذیه سالم در محیط کار

    محیط کار در ترویج تغذیه سالم و اطمینان از در دسترس بودن گزینه های غذایی سالم برای کارمندان نقش مهمی را ایفا می کند. برخی از استراتژی های پیشنهادی برای تغذیه سالم برای کارمندان عبارتند از:

    • ارائه کارگاه های آموزشی رایگان در رابطه با تغذیه سالم در محیط کار.
    • میزبانی از اعضای خانواده کارمندان برای حضور در کمپین هایی که تغذیه سالم را ترویج می کنند.
    • ارائه لیست غذاهای سالم با توضیحات علمی در رابطه با نقش آنها در میزان بهره وری، شادی و بهبود خلق و خوی کارکنان.
    • ایجاد انگیزه برای شرکت در کارگاه های آموزشی برای ترویج تغذیه سالم در محیط کار.
    تغذیه سالم برای کارکنان

    بهترین گزینه های غذایی برای وعده های مختلف در محل کار

    از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز همیشه در محیط های کار شاهد این بوده ایم که کارکنان برای رفع گرسنگی خود شکلات، بیسکویت، شیرینی و بسیاری از خوراکی های مضر را مصرف می کنند. تغذیه ناسالم نه تنها در سلامتی آنها در دراز مدت تاثیر می گذارد، بلکه می تواند سطح انرژی آنها را کاهش دهد. با این اوصاف شاهد کارکنانی عبوس، بد اخلاق، کسل و بی حوصله خواهیم بود که حتی نمی توانند کارهای روزانه شرکت را پیش ببرند. برای اجتناب از همه این رویداد ها بهتر است به لیست غذاهای سالم زیر برای هر وعده غذایی نگاهی بیاندازید:

    • گزینه های پیشنهادی برای تغذیه سالم کارکنان در وعده صبحانه: تخم مرغ، نان هایی با غلات کامل، پنیر کم چرب با گردو، انواع میوه ها و سبزیجات تازه، شیر، املت، گرانولا همراه با میوه های خشک.
    • لیست غذایی سالم برای وعده های ناهار و شام: در این وعده ها سعی کنید غذا هایی سرشار از امگا 3 و پروتئین مصرف کنید. همچنین غذا های کم چرب، انواع سالاد ها، سبزیجات پخته شده و آب میوه های طبیعی را در لیست غذایی خود بگنجانید.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای