کوچینگ از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز

کوچینگ از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز
  • از نظر دکتر میثم شکری ساز کوچینگ یک روش حمایتی است که در آن یک کوچ (مربی) با استفاده از تکنیک ‌ها و ابزارهای مختلف، فرد یا گروهی را در رسیدن به اهدافشان کمک می‌کند. هدف اصلی کوچینگ کمک به افراد برای دستیابی به بالاترین پتانسیل خود و بهبود کیفیت زندگی و کارشان است.  کوچینگ (Coaching) فرآیندی است که در آن کوچ (Coach) با استفاده از تکنیک ‌ها، ابزارها و تمرینات خاص، فرد را در رسیدن به اهداف شخصی، حرفه‌ای و زندگی بهتر یاری می‌کند. Coaching  در اصل بر پایه ایجاد تغییرات مثبت و بهبود عملکرد فرد استوار است. در جلسات این فرآیند، کوچ با استفاده از تکنیک ‌های متنوعی مانند سوالات باز، تمرینات عملی، تحلیل و نقد سازنده و بازخورد، مشتری را در راهیابی به اهداف خود همراهی می‌کند. این تکنیک‌ها به فرد کمک می‌کنند تا بهترین استفاده از منابع و زمان خود را برای رسیدن به اهدافش انجام دهد، موانع و ترس‌ های خود را شناسایی و برطرف کند و بهبود عملکرد و مهارت‌ های خود را تقویت کند.

    میثم شکری ساز یکی از برترین و موفق ترین کارآفرینان جوان کشور

    طبق گفته دکتر میثم شکری ساز کوچینگ می‌تواند به صورت فردی یا گروهی ارائه شود و به شکل حضوری، تلفنی، آنلاین و یا ترکیبی انجام شود. هم چنین Coaching به  طور عمومی در زمینه‌ های مختلفی مانند توسعه شخصی، رهبری، موفقیت حرفه‌ای، بهداشت و سلامتی، روابط شخصی و غیره انجام می‌شود. اصول اخلاقی و محرمانگی در Coaching نیز بسیار مهم است و کوچ موظف است اطلاعات و مشخصات شخصی مشتری را به رویه‌ های امنیتی حفظ کند و در ارتباط با مشتری رابطه محترمانه را رعایت کند.

    کوچینگ در روانشناسی

    کوچینگ در روانشناسی به عنوان یک روش حمایتی استفاده می ‌شود که بر اساس تمرکز بر روی اهداف و توسعه فردی است. در این روش، روانشناس یا کوچ با استفاده از سوالات و تمرین ‌های مختلف، فرد را در رسیدن به اهدافش کمک می‌کند. کوچینگ در روانشناسی می‌تواند در زمینه‌ های مختلفی مانند توسعه شخصی، بهبود روابط، تعیین و دستیابی به اهداف شغلی و حرفه ‌ای، مدیریت استرس و اضطراب، افزایش اعتماد به نفس و خودآگاهی و… استفاده شود.

    دکتر میثم شکری ساز می گوید مهمترین تفاوت کوچینگ در روانشناسی با روش‌ های دیگر روانشناسی، مانند مشاوره روانشناختی، در تمرکز بر روی آینده و هدف ‌گذاری است. در Coaching ، تمرکز بیشتر بر روی تعیین اهداف و برنامه ‌ریزی برای رسیدن به آنها قرار می‌گیرد، در حالی که در مشاوره روانشناختی، تمرکز بیشتر بر روی تحلیل و درمان مشکلات گذشته و حال فرد است. Coaching  می‌تواند به فرد کمک کند تا خودآگاهی بیشتری درباره خود و نیازهایش پیدا کند، مهارت ‌های روانشناختی و عاطفی خود را تقویت کند و بهبود عملکرد و کیفیت زندگی خود را تجربه کند.

    کوچ چیست

    کوچینگ به عنوان یک شاخه از صنعت حمایتی و توسعه فردی شناخته می ‌شود و در حوزه‌ های مختلفی اعم از توسعه شخصی، حرفه ‌ای، رهبری، تیمی، روابط و سازمانی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. کوچ یا مربی (Coach)، یک فرد حرفه‌ای است که با استفاده از تکنیک‌ها، ابزارها و فرآیندهای خاص، فرد یا گروهی را در رسیدن به اهدافشان کمک می‌کند. مهمترین وظایف کوچ شامل تسهیل فرآیند تفکر، ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس، تنظیم اهداف، برنامه ‌ریزی و پیشروی در رسیدن به آنها، توسعه مهارت ‌ها و موانع راه ‌اندازی را برطرف کردن است. هدف اصلی Coaching افزایش عملکرد و بهبود کیفیت زندگی و کار فرد است.

    کوچ چیست و چه کمکی به افراد می کند؟ به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز کوچ از طریق مکالمات و سوالات قوی، فرد را تحریک می‌کند تا به تفکر عمیق‌ تری درباره موضوعات خود بپردازد و از طریق تغییر الگوهای رفتاری و بهبود عملکرد، به اهداف خود نزدیک ‌تر شود. کوچینگ به فرد کمک می‌کند تا اهدافش را شناسایی و برنامه‌ ریزی کند و راهکارهای مناسب برای رسیدن به آنها را پیاده‌ نماید.

    کوچ چیست

    کوچ های معروف

    چند کوچ معروف در زمینه ‌های مختلف عبارتند از:

    1. تونی رابینز (Tony Robbins): وی کوچ معروف در حوزه توسعه شخصی و رهبری است و به عنوان یکی از برترین سخنرانان و مربیان جهان شناخته می‌شود. 2. برنه براون (Brene Brown): برنه براون کوچ مشهور در حوزه ارتقاء شجاعت و ایجاد ارتباطات معنادار است و تحقیقات خود را در زمینه شجاعت، آمیزه‌شناسی و آسیب‌پذیری انجام داده است. 3. مارشا لینهان (Marshall Goldsmith): وی یک کوچ مشهور در حوزه رهبری و توسعه حرفه‌ای است و به عنوان یکی از برترین مربیان اجرایی شناخته می‌شود. 4. لایف کوچ (Life Coach) تونی گراب مایر (Tony Gaskins): تونی گراب مایر کوچ مشهور در حوزه روابط و توسعه شخصی است و با تمرکز بر موضوعاتی مانند عشق، ازدواج و روابط خانوادگی معروف شده است. 5. جک کانفیلد (Jack Canfield): وی کوچ مشهور در حوزه موفقیت و توسعه شخصی است و همچنین به عنوان نویسنده کتاب “چیزی که می‌توانم از آن بیاموزم” شناخته می‌شود.

    6. اریک توماس (Eric Thomas): توماس کوچ مشهور در حوزه انگیزشی و تحول شخصی است و به عنوان “کوچ هیپ هاپ” شناخته می‌شود. 7. جان مکسول (John C. Maxwell): مکسول کوچ مشهور در حوزه رهبری و توسعه حرفه ‌ای است و بیش از ۸۰ کتاب در این زمینه نوشته است. 8. مل رابینز (Mel Robbins): وی کوچ معروف در زمینه تحول شخصی و مجری مشهور تداوم کار است و به عنوان نویسنده کتاب “5 ثانیه” شناخته می‌شود. 9. تری ریل (Terry Real): تری ریل کوچ مشهور در زمینه روابط و توسعه شخصی است و به عنوان نویسنده کتاب “امپاتیش” شناخته می‌شود. 10. رابین شارما (Robin Sharma): شارما کوچ معروف در زمینه موفقیت، رهبری و توسعه شخصی است و به عنوان نویسنده کتاب “صاحب صدا” شناخته می‌شود.

    کوچ شخصی

    کوچ شخصی چیست؟ (Personal Coach) یک فرد است که افراد را در رشد شخصی، توسعه حرفه ‌ای و دستیابی به اهدافشان یاری می‌کند. کوچ شخصی به عنوان یک همکار و همراه در مسیریابی، تحلیل و تعیین اهداف، ایجاد تغییرات مثبت، تقویت مهارت‌ ها و ساختاردهی برنامه عملیاتی در زندگی فردی و حرفه‌ ای فرد کمک می‌کند. هدف اصلی یک کوچ شخصی ایجاد تغییرات مثبت و بهبود عملکرد فرد است. او با استفاده از سوالات قوی و تمرینات عملی، فرد را به تحلیل موقعیت فعلی خود، شناخت استعدادها و مهارت ‌های خود و تعیین اهداف و راهبردهای مناسب هدایت می‌کند. کوچ شخصی همچنین افراد را در ایجاد تغییرات مثبت در عادات، باورها و الگوهای رفتاری خود یاری می‌کند.

    دکتر میثم شکری ساز معتقد است معمولا کوچ شخصی با مشتریان خود در قالب جلسات یک به یک، تماس تلفنی، ایمیل یا حتی آنلاین همکاری می‌کند. او به عنوان یک گوش دهنده فعال عمل می‌کند، سوالات و تمریناتی را ارائه می‌ دهد که به فرد کمک می‌کند در مسیر تحقق اهدافش پیشروی کند و به کشف و توسعه پتانسیل ‌های خود بپردازد. مزیت ‌های کوچ شخصی شامل افزایش انگیزه و اعتماد به نفس، بهبود مهارت‌ ها و عملکرد، بهترین استفاده از منابع و زمان، برطرف کردن موانع و ترس‌ ها است. کوچ شخصی می‌تواند در زمینه‌ های مختلفی مانند توسعه شخصی، رهبری، بهداشت و سلامتی، موفقیت حرفه‌ ای و غیره فعالیت کند.

    کوچ های معروف

    چگونه از Coaching درآمدزایی داشته باشم؟

    برای درآمدزایی کردن از کوچینگ، می‌ توانید از راه‌ های زیر استفاده کنید:

    1. تبدیل شدن به کوچ مستقل: می‌توانید خدمات کوچینگ شخصی را به صورت مستقل ارائه دهید. برای این کار، می‌توانید وب سایت یا صفحه اجتماعی خود را برای تبلیغ خدمات خود ایجاد کنید و با انتشار محتواهای مفید و تبلیغات هدفمند، مشتریان جدید به دست آورید. 2. تشکیل دادن دوره‌ های آموزشی و کارگاه‌ ها: علاوه بر Coaching فردی، می‌توانید دوره ‌های آموزشی و کارگاه‌های گروهی برای افراد و سازمان ‌ها برگزار کنید. این دوره‌ها می‌توانند در حوزه‌ های مختلف مانند رهبری، توسعه شخصی، مهارت ‌های ارتباطی و غیره باشند. 3. نوشتن کتاب یا مقالات: اگر تجربه و دانش خاصی در زمینه خاصی دارید، می‌ توانید کتاب یا مقالات مرتبط با آن زمینه را بنویسید. این کتاب یا مقالات می‌توانند به عنوان یک منبع درآمد برای شما عمل کنند و همچنین به شما در جذب مشتریان جدید و افزایش شهرت کمک می‌کنند.

    دکتر میثم شکری ساز مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره مرکز توسعه آموزشهای مجازی پارس

    4. ارائه محصولات دیجیتال: می‌توانید محصولات دیجیتالی مانند کتاب الکترونیکی، فایل‌ های صوتی یا ویدیویی، قالب‌های آموزشی و غیره را برای فروش ایجاد کنید. این محصولات می‌توانند به صورت آنلاین و از طریق وب سایت یا پلتفرم‌ های فروش مجازی عرضه شوند. 5. ایجاد برنامه ‌های عضویت: یکی از راه‌ های مستدام برای درآمدزایی از Coaching ، ایجاد برنامه ‌های عضویت است. در این برنامه ‌ها، مشتریان به صورت ماهانه یا سالانه مبلغی را پرداخت می‌کنند تا از خدمات و منابعی که شما ارائه می‌دهید بهره‌ مند شوند. به طور کلی، برای درآمدزایی از  باید بازاریابی خوبی را انجام داده و خدمات و محصولات خود را به درستی بازاریابی کنید تا مشتریان جدید جذب شوند. همچنین، مهارت ‌های خود را در زمینه Coaching بهبود داده و به دنبال ارتقای دانش و تجربه خود باشید.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای