از دید دکتر میثم شکری ساز درونگرایی یکی از مهمترین ویژگی های شخصیتی هر فرد می باشد که می تواند بر روی نوع رفتار او تاثیر مستقیم بگذارد. بر اساس تئوری های مختلفی که در رابطه با شخصیت شناسی ارائه شده اند معمولاً افرادی که درونگرا هستند، می خواهند تمایلات و احساسات خود را بروز نداده و آن ها را مخفی کنند. این افراد نقطه مقابل برون گرا ها هستند. می توان گفت به مرور زمان درونگرایی و برونگرایی جزو ۵ تئوری اصلی شخصیت به حساب آمد. این دو ویژگی جزو اصلی ترین و مهم ترین تست های شخصیت شناسی در کل دنیا محسوب می شوند. تست های بسیار زیادی در این زمینه وجود دارند که نشان می دهند فرد درونگرا است یا برونگرا. بر اساس نظریه های مختلف هر انسانی تا حدودی درونگرا و یا برونگرا می باشد.
اما افراد هر کدام به یکی از این ویژگی ها تمایل بیشتری دارند. افراد درونگرا معمولاً محتاط تر و ساکت تر می باشند و علاقه ای به حضور در محیط های شلوغ ندارند. این افراد نیاز است از جمع فاصله گرفته و در خلوت و تنهایی خود بمانند. در نظر داشته باشید که معنی درونگرا و برونگرا کاملا با یکدیگر متضاد می باشد و این افراد نقطه مقابل هم هستند. هر کدام از این افراد برای یک حرفه و کاری مناسب بوده و می توانند در آن موفق شوند.
خصوصیات اخلاقی افراد درونگرا
درونگرایی سبب به وجود آمدن یک سری خصوصیات اخلاقی در افراد می شود. به گفته دکتر میثم شکری ساز افرادی که این خصوصیات اخلاقی را داشته باشند معمولاً جزو افراد درونگرا محسوب می شوند. یکی از خصوصیات اخلاقی افراد درونگرا اختصاص دادن مدت زمانی برای خودشان می باشد. این افراد تمایل دارند که در خانه شان یک شبانه روز را به تنهایی سپری کرده و از این احساس بسیار لذت می برند. همچنین دوست دارند زمان فراغت خود را به تماشای فیلم و سریال بپردازند. این افراد از موقعیت های مختلف استفاده می کنند تا بتوانند سلامت روح و جسم خود را افزایش داده و به آرامش دست پیدا کنند. اگر شما نیز دوست دارید زمان هایی را به خود اختصاص داده و در آرامش سپری کنید احتمالاً فرد درونگرایی هستید. از خصوصیات دیگر این افراد می توان به خسته شدن آن ها در اثر معاشرت های زیاد اشاره کرد. افراد درونگرا معمولاً از تعاملات اجتماعی متنوع و طولانی مدت متنفر هستند و دوست دارند از این تعاملات دوری کنند.
از نگاه دکتر میثم شکری ساز این افراد می توانند مانند افراد برونگرا در اجتماعات مختلف شرکت نمایند. اما نمی توانند مدت زمان طولانی در این اجتماعات بمانند. این اجتماعات ممکن است در صورت طولانی شدن این افراد را خسته و کسل کنند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید افرادی که درونگرا هستند معمولاً به صورت تنهایی عملکرد خوبی از خود نشان می دهند. این افراد به هیچ عنوان برای کار های تیمی مناسب نیستند. بهتر است این افراد کار ها را به صورت تنهایی انجام داده تا بتوانند نتایج خوبی نیز به دست بیاورند.
طبق نظر دکتر میثم شکری ساز افرادی که دارای روحیه درونگرایی هستند معمولاً تعاملات روزمره آن ها را کسل می کند. همچنین نسبت به انتقادات منفی و ارزیابی از خود حساسیت بیشتری نشان می دهند. این افراد زمانی که فردی با آن ها مخالفت کند ممکن است از خود عکس العملی نشان نداده و ساکت بمانند. زیرا نشان دادن عکس العمل توسط افرادی که درونگرا هستند کار سخت و دشواری می باشد. این افراد سکوت می کنند تا بتوانند از تعارضات و کشمکش ها به دور باشند. زیرا کشمکش را به هیچ عنوان دوست ندارند.
بررسی خصوصیات دیگر این افراد
افرادی که دارای خصوصیات اخلاقی درونگرایی هستند معمولاً در انتخاب شغل و نقش بسیار محتاطانه عمل می کنند. این افراد معمولاً تمایل دارند به عنوان عوامل پشت صحنه فعالیت کرده و به هیچ عنوان در تیم های بزرگ و کار های گروهی شریک نشوند. این افراد می خواهند از مرکز توجه همیشه دور باشند. به همین دلیل تمایل دارند شغل و حرفه ای را انتخاب کنند که نیاز به گزارش دهی و سخنرانی در آن وجود ندارد. معمولا کار های درون منزل جزو کار های مورد علاقه این افراد محسوب می شود.
افرادی که دارای اخلاق درونگرایی هستند معمولاً دوست دارند زمان های طولانی را به تفکر بپردازند و در خلوت خود در مورد موضوعات مختلف فکر کنند. این افراد در ذهن خود باید و نباید های مختلف را بررسی می کنند تا بتوانند اطلاعات بیشتری در رابطه با کار مورد نظر به دست آورده و سنجیده تر تصمیم بگیرند. این افراد قبل از خرید محصول نیز تمام جوانب را بررسی می کنند تا بتوانند تصمیم نهایی خود را بگیرند. در نظر داشته باشید که حلقه دوستان این افراد بسیار محدود و کوچک است. این افراد به دنبال داشتن روابط کم اما با کیفیت بسیار بالا هستند. به همین دلیل دایره دوستان آن ها بسیار کوچک و محدود است.
درمان درونگرایی
طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز شاید شما و یا یکی از عزیزان تان فردی درونگرا باشید. اما بخواهید به درمان درونگرایی پرداخته و این موضوع را در خود و یا اطرافیان تان برطرف کنید. در نظر داشته باشید ابتدا باید بدانید که درونگرایی هیچ مشکل و مریضی نیست. این ویژگی یک خصوصیت اخلاقی است که بسیاری از افراد این خصوصیات اخلاقی را دارند. اما اگر می خواهید خود و یا عزیزان تان را به فردی اجتماعی تر تبدیل کنید یک سری روش ها وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده کرده و درونگرایی را به صورت کامل درمان کنید. بهتر است از طریق رسانه های اجتماعی با افراد دیگر ارتباط برقرار کرده و به مرور زمان درون کار های گروهی و تیمی مشارکت داشته باشید.
به مرور زمان می توانید در دنیای مجازی یک سری افراد موفق و خوش برخورد را پیدا کنید و بعداً با آن ها ارتباط گرفته و همکاری درست و مثمر ثمری داشته باشید. نوشتن یک روش بسیار عالی برای درمان درونگرایی می باشد. افراد درونگرا معمولاً از طریق نوشتن به راحتی می توانند با افراد دیگر ارتباط برقرار کرده و احساسات خود را بیان کنند. معمولا افرادی که دارای این خصوصیات اخلاقی هستند نوشتن برای شان راحت تر است و تمایل دارند که قبل از هر جلسه و یا سمیناری افکار خود را بنویسند.
این راهکار عالی به افراد کمک می کند تا بتوانند در هنگام صحبت کردن تپق نزده و به هیچ عنوان مکث نکنند. یک روش دیگر برای درمان درونگرایی قرار گرفتن در محیط های اجتماعی مختلف می باشد. اگر از شما دعوتی به عمل آمد به هیچ عنوان به آن جواب منفی ندهید و سعی کنید در محیط های مختلف اجتماعی فعالیت پررنگی داشته باشید. به این صورت می توانید به مرور زمان به یک فرد موفق تبدیل شده و درونگرایی خود را تا حدود بسیار زیادی کاهش دهید.
تمرکز بر روی قابلیت ها و توانایی ها
اگر شما فرد درونگرایی هستید و می خواهید این مشکل خود را درمان کنید بهتر است بر روی توانایی ها و قابلیت های خود تمرکز کنید. به این صورت می توانید دارای شخصیتی برونگرا شده و از مزیت های عالی آن بهره مند شوید. بهتر است توانایی خود را شناسایی کرده و آن ها را پرورش دهید. شما می توانید نسبت به افراد دیگر اطلاعات بیشتری دریافت کرده و در زمان انجام فعالیت های گروهی از این اطلاعات عالی به بهترین نحو ممکن استفاده کنید. بهتر است از این توانایی خود بهره برده و از آن در جهت پرورش قابلیت های تان استفاده کنید. افراد درونگرا دارای توانایی های زیادی هستند که ممکن است خودشان نیز از این توانایی ها آگاهی نداشته باشند. تنها کافیست که این توانایی ها را شناسایی کرده و به روش های مختلف رشد و پرورش توانایی خود بپردازید. سپس آن ها را تقویت کنید.
جمع بندی در رابطه با یک خصوصیت اخلاقی
در نظر داشته باشید افراد زیادی در کل دنیا دارای اخلاق درونگرایی می باشند. اما ممکن است این افراد از این اخلاقی که دارند راضی نبوده و به دنبال درمان درونگرایی خود بروند. امروزه روش های زیادی در این زمینه وجود دارند که افراد می توانند از آن ها بهره گرفته و این اخلاق خود را تا حدود بسیار زیادی کمرنگ کنند.
اگر نتوانستید خودتان در این زمینه موفق شوید می توانید به افراد متخصص مانند روانشناسان مراجعه کرده و از روش های علمی بهره ببرید تا بتوانید این مشکل خود را تا حدود بسیار زیادی کاهش داده و به مرور زمان به یک فرد برونگرا تبدیل شوید. معمولاً افراد برونگرا تعاملات اجتماعی موفقی دارند و می توانند با افراد زیادی ارتباط برقرار کنند.