روانشناسی رنگ می تواند بر روحیه و احساسات فرد تاثیر زیادی بگذارد. تایم بسیار زیادی است که نقاشان از رنگ های خاص در کارهای خود نهایت استفاده را می برند. رنگ می تواند موجب بهبود خلق و خو، شود. علاوه بر این می توان تاثیر آن را در رفتار و احساسات مشاهده نمود. ما در این مقاله قصد داریم به این موضوع بیشتر می پردازیم، پس با ما همراه باشید.
نگاهی به روانشناسی رنگ
روانشناسی رنگ به مطالعه رنگ ها می پردازد. اگر به نقاشی علاقه مند باشید خواهید دید که ادغام چندین رنگ با هم چه زیبایی دل انگیزی را به وجود می آورد. اکثر روانشناسان اعتقاد دارند رنگ ها می توانند در عملکرد روانی فرد اثرگذار باشند. مطالعات زیادی در این خصوص انجام شده است. محققین درباره تاثیر رنگ ها بر احساسات تحقیقات زیادی انجام داده اند. به طور مثال رنگ سفید در آسیای شرقی نشانگر عزاداری است، اما همین رنگ در بیشتر کشورهای غربی نماد بی گناهی و پاکی می باشد. فرهنگ های باستانی مانند چینی ها و مصری ها از رنگ درمانی یا کروموتراپی برای درمان نهایت استفاده را می کردند. برخی اوقات به کروموتراپی رنگ شناسی یا نوردرمانی نیز می گویند. هنوز هم در کشورهای بسیاری از رنگ شناسی برای درمان استفاده فراوانی می شود. در نوع درمان رنگ ها کاربردهای فراوانی دارند. در ادامه مقاله به کاربرد رنگ ها می پردازیم:
- رنگ نیلی می تواند سبب کاهش مشکلات پوستی شود.
- رنگ آبی می تواند موجب درمان بیماری های مختلف شود. علاوه بر این درد را نیز بسیار تسکین می دهد.
- نارنجی به افزایش سطح انرژی کمک فراوانی می کند. همچنین برای التیام ریه ها نیز موثر باشد.
- محققان معتقدند رنگ زرد برای تحریک اعصاب موثر می باشد.
- رنگ قرمز می تواند به افزایش گردش خون کمک کند و برای تحریک ذهن و بدن موثر است.
روانشناسی رنگ ها در تبلیغات
روانشناسی رنگ ها در تبلیغات نیز نقش بسیار مهمی دارند. رنگ ها می توانند با ما با زبانی صحبت کنند که به هیچ عنوان قابل تکرار نمی باشد. رنگ محصول می تواند به ما بگوید که جنس فعلی از جنس دیگر جدیدتر می باشد. کسانی که در تولید دارو نقش دارند برای رنگ قرص های خواب آور از رنگ زرد، قرمز و آبی استفاده می کنند. 85 درصد از افراد مصرف کننده در هنگام خرید به رنگ محصول توجه زیادی دارند. همچنین بیش از 40 درصد از مصرف کننده ها مطابق با رنگ و طراحی وب سایت، ایده خود را تغییر می دهند. روانشناسی رنگ ها در تبلیغات می تواند نقش مهمی در تصمیم گیری هر فردی داشته باشد. در این بخش به یک مثال از روانشناسی رنگ ها در تبلیغات اشاره می کنیم. محققان ارتباط بین رنگ های آبی، مشکی، نارنجی و قرمز را به طور دقیق بررسی کرده اند. این رنگ ها می توانند موجب افزایش انگیزه در خریداران شوند. بیشترین رنگی که مشتریان در پی آن هستند آّبی سیر و کله غازی می باشد. بعضی از رنگ ها نظیر آبی آسمانی، صورتی و رنگ های روشن موجب برانگیختن احساسات می شوند و حس خوبی به مشتریان منتقل می کنند. به همین خاطر می توان افزود قهوه ای هرگز برای بسته بندی انتخاب خوبی به شمار نمی رود و این حس را به فرد انتقال می دهد که میوه ها و سبزیجات پلاسیده هستند.
آیا رنگ ها تنها برای برانگیختن احساسات مناسب هستند؟
روانشناسی رنگ ها در تبلیغات به ما این نکته را می آموزد که رنگ ها تنها برای برانگیختن احساسات مناسب نیستند. برخی از رنگ ها مانند نارنجی و زرد برای بانک غیر مناسب هستند. علاوه بر این رنگ هایی نظیر طوسی یا قهوه ای برای محصولات بهداشتی زنانه مناسب نیستند. این رنگ ها می توانند به اشتباه انتخاب شده باشند و مطابق با انتظارات ما نیز پیش نمی روند. برخی از رنگ ها تا حد فراوانی ریشه در بیولوژِیک دارند. به عنوان مثال رنگ قرمز برای برندهای مواد غذایی بسیار مناسب می باشد، زیرا میوه های قرمز روشن اکثر اوقات رسیده هستند. علاوه بر این گوشتی که تازه برش خورده نیز به رنگ قرمز می باشد. طبیعت همیشه با ما می آموزد که بعضی از رنگ ها چه معنایی دارند. بهترین روش انتخاب رنگ در طراحی توجه نمودن به طبیعت می باشد. افراد می توانند مطابق با رنگ ها تصمیم خود را نهایی نمایند.
روانشناسی رنگ ها در کسب و کار
روانشناسی رنگ ها در کسب و کار کاربرد دارند. شما می توانید رنگ کسب و کار خود را به درستی انتخاب نمایید. خوب است بدانید رنگی که شما انتخاب می کنید می تواند در آینده کسب و کار شما به طور کامل تحول ایجاد نماید. شما باید به روانشناسی نیز در این خصوص اهمیت بدهید و راز رنگ ها را نیز جستجو کنید. اگر قصد دارید به طراحی کارت ویزیت، پوستر و بروشور بپردازید می توانید رنگ برند را خودتان انتخاب نمایید و مخاطبانتان را نیز تحت تاثیر بسیار قرار دهید. برای اینکه در کارتان پیشرفت کنید و موفق شوید باید زبان رنگ های گوناگون را به درستی بشناسید. به عنوان مثال رنگ قرمز می تواند موجب ایجاد شور و نشاط شود. اکثر جوانان به این رنگ اهمیت زیادی می دهد. همچنین رستوران دارها معتقدند رنگ قرمز موجب افزایش ضربان قلب می شود و مشتری هیجان زده می شود.
در روانشناسی رنگ ها در کسب و کار به این نکته نیز توجه زیادی شده است که خریدارانی که به طور معمول با برنامه ریزی به سمت محصولات شما می آیند، کسانی هستند که به رنگ های سبز، سورمه ای، آبی و صورتی علاقه مند هستند. همچنین خریدارانی که می بایست جنس را از نزدیک لمس کنند و به هیچ عنوان اهل خرید اینترنتی نیستند، اغلب اوقات به سمت رنگ های آبی آسمانی و صورتی کم رنگ می روند. مشتریانی که درآمدهای بسیار بالا دارند و جزو قشر ثروتمند جامعه محسوب می شوند به سمت رنگ های مشکی، طلایی و نقره ای می روند و این رنگ ها توجه آنها را به خود جلب می نماید.
بهترین رنگ از نظر روانشناسی
به نظر شما بهترین رنگ از نظر روانشناسی کدام رنگ است؟ همانطور که پیش از این ذکر شد رنگ ها می توانند تاثیر بسیار زیادی بر افکار و احساسات داشته باشند. ما در ادامه به چند نکته که باعث می شوند به درک بهتری از مفهوم رنگ ها برسید می پردازیم:
- مردان و زنان علایق رنگی به شدت متفاوتی دارند. به یاد داشته باشید جنسیت بر انتخاب رنگ شما تاثیر زیادی می گذارد. سبز و آبی جزو رنگ هایی به شمار می روند که بین خانم ها و آقایان به شدت محبوب هستند. رنگ نارنجی و قهوه ای بین این دو جنس کمتر محبوب هستند. علاوه بر وجود تشابهات بسیار، بین رنگ مورد علاقه مردان و زنان تفاوت هایی نیز مشاهده می شود. به عنوان مثال رنگ محبوب خانم ها بنفش است. در صورتی که این رنگ در بین آقایان کمتر محبوبیت دارد.
- رنگ ها می توانند به شدت آرامش بخش یا تحریک کننده باشند. بنفش، سبز و آبی جزو رنگ های سرد به شمار می روند. استفاده این رنگ ها در طراحی داخلی کاربرد فراوانی دارد زیرا موجب می شوند که حس آرامش بیشتری منتقل شود. زرد، قرمز و نارنجی جزو رنگ های گرم به شمار می روند. این رنگ ها به دکوراسیون خانه شور و حرارت خاصی می بخشند. به یاد داشته باشید بهتر است از این رنگ ها به عنوان رنگ های غالب استفاده نکنید زیرا موجب می شوند که دکوراسیون به شدت آزاردهنده شود.
چگونه رنگ استراتژی بازاریابی خود را دقیق و درست بررسی نماییم؟
یکی از بهترین روش های برای بررسی درست رنگ ها، استفاده از طراحی آگاهانه تبلیغات می باشد. شما می توانید با این روش انتخاب درست و به جایی داشته باشید. به همین خاطر شما باید چندین بار شرایط را بسنجید. ترکیب رنگ ها و استفاده جداگانه از آنها را به درستی ارزیابی نمایید. پس از آن می توانید تعیین کنید که کدام رنگ می تواند بیشترین تاثیر را داشته باشد. هنگامی که شما رنگ نهایی خود را انتخاب نمودید، می بایست تست جداگانه یا مسابقه براکت بگیرید. به یاد داشته باشید رنگ مورد نظر شما باید هیچ گونه ارتباطی با تجارت تان نداشته باشد. علاوه بر این با هویت آن نیز در تضاد نباشد. در روش براکت شما یک رنگ را نسبت به رنگ دیگر بسنجید تا تاثیر آن بر مشتری مشخص شود. بعد از اینکه آزمایش انجام شد، رنگ مورد نظر را در سایت استفاده نمایید.
رنگ ها می توانند موجب تقویت پیام بازیابی شوند. شما باید درک درستی از روانشناسی داشته باشید تا بتوانید به بررسی رنگ ها بپردازید. درک درست شما موجب می شود تا بتوانید در دنیای تبلیغات و بازاریابی نیز از رنگ ها به طور دقیق استفاده نمایید. انتخاب رنگ بر اساس استراتژیک بسیار گسترده تر از چیزی می باشد که شما فکر می کنید.