مخالفت با کارفرما از دید دکتر میثم شکری ساز

مخالفت با کارفرما از دید دکتر میثم شکری ساز
  • طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز مخالفت با کارفرما شاید به سرعت اخراج یا تنزل شغلی را در ذهن تان تداعی کند. مطمئنم که همه ما رویای کار کردن در محیط کاملا ایده آل را در سر می پرورانیم؛ محیطی که در آن نگرش ها و ایده های مان با تفکرات کارفرما همسو باشند و حتی در صورت اختلاف نظر در محیط کار بدون هیچگونه تنش و با مشارکت مثبت بتوانیم ایده های خود را ابزار کنیم. متأسفانه یافتن چنین محیطی با کارفرمای ایده آل کار آسانی نیست. البته این جمله به این معنا هم نمی باشد که همیشه باید بله قربان گوی کارفرمای خود باشیم و از ابراز نظراتمان اجتناب نماییم. نحوه مخالفت با رئیس خیلی مهم است. در واقع برای وفق یافتن بهتر با محیط کار و همسو کردن کارفرما با نظرات تان باید بدانید که چگونه باید اختلاف نظر خود را در محیط کار ابزار کنید.

    اختلاف نظر در محیط کار

    اهمیت ابزار مخالفت در محیط کار

    تصور نمایید که هر روز با احساس نارضایتی، بی انگیزگی و سرخوردگی سر کارتان حاضر می شوید و از کارهای محول شده به شما توسط کارفرما رضایت ندارید. فکر می کنید که مخالفت با کارفرما به تنزل رتبه، کسر حقوق و حتی در بدترین شرایط اخراج منجر خواهد شد. در این حالت یک گسست اساسی بین شما و کارفرما از نظر ارزش ها و اهداف سازمان وجود خواهد داشت. از این رو اگر مخالفت خود با نظرات رئیس تان را ابراز نکنید، رضایت شغلی شما روز به روز کمتر می شود. در نتیجه انگیزه ای برای درست کار کردن نخواهید داشت. این امر خودش فاجعه ای بزرگ تر خواهد بود. پس می توان نتیجه گرفت که ابزار مخالفت با کارفرما تحت شرایط خاصی اهمیت بسزایی دارد. همچنین می تواند به رشد و شکوفایی استعداد های کارمندان و تسریع در تحقق اهداف سازمان ها منجر شود.

    13 راه ابراز مخالفت با کارفرما

    از زبان دکتر میثم شکری ساز اختلاف نظر با رئیس می تواند یک چشم انداز دلهره آور باشد. این امر خطر آسیب رساندن به روابط حرفه ای و حتی آینده شغلی شما را به همراه خواهد داشت. با این حال ابراز مخالفت با کارفرما به صورت سازنده و محترمانه می تواند باعث رشد و تحول مثبت شود. در اینجا به 13 راه موثر برای ابزار مخالفت با رئیس اشاره می شود.

    1. مخالفت کنید اما ناسازگاری را در پیش نگیرید: ابراز اختلاف نظر در محیط کار با نگرش محترمانه و حرفه ای بسیار مهم است. به یاد داشته باشید که ایده ها یا نظرات را از شخصی که آنها را ارائه می دهد جدا نمایید. به جای اینکه شخصاً به رئیس خود حمله کنید، روی موضوع مورد نظر تمرکز داشته باشید. رفتاری آرام و متین در پیش بگیرید و دیدگاه متفاوت خود را با درایت بیان کنید.
    2. اختلاف نظر را شخصی نکنید: از دید دکتر میثم شکری ساز در مخالفت با کارفرما از اظهار نظر شخصی یا حمله به شخصیت یا شایستگی رئیس تان خودداری نمایید. انتقاد از شخصیت یا سبک کاری رئیس تنها تنش ها را تشدید می کند و مانع از یک بحث سازنده می شود. در عوض، توجه خود را به سمت نکات خاصی که با آن مخالف هستید، معطوف کنید و بر محتوای بحث تمرکز نمایید.
    3. در مورد نکاتی که با آن موافق نیستید شفاف و واضح حرف بزنید: جنبه هایی از پیشنهاد، تصمیم یا استراتژی که به نظر شما مشکل ساز هستند را به وضوح بیان کنید. هر اختلاف نظر در محیط کار را به شیوه ای منطقی و ساختار یافته با ارائه مثال ها یا شواهد عینی برای حمایت از دیدگاه خود مطرح نمایید. با واضح صحبت کردن، فرصتی را در اختیار رئیس تان قرار دهید تا دیدگاه شما را بهتر درک کند.
    مخالفت با رئیس

    راه های دیگر برای ابزار مخالفت با کارفرما

    • گزینه های جایگزین را ارائه دهید: بر باور دکتر میثم شکری ساز در ابراز مخالفت با رئیس تان صرفاً اشاره به ایرادات بدون ارائه جایگزین های مناسب می تواند شما را متخاصم جلوه دهد. برای کاهش این موضوع، راه حل ها یا پیشنهاد های جایگزینی را ارائه دهید که با دیدگاه شما همسو باشند. ارائه گزینه های سنجیده نشان دهنده تمایل شما برای مشارکت سازنده در آن موقعیت است. همچنین می تواند به یافتن راه حل میانی یا نوآورانه منجر شود.
    • موارد را خصوصی یا محرمانه کنید: هر گونه مخالفت با کارفرما باید به صورت خصوصی مطرح شود. با محرمانه نگه داشتن بحث، فضای امنی را برای هر دو طرف ایجاد می کنید تا نظرات خود را آشکارا و بدون ترس از خجالت یا واکنش منفی بیان کنند.
    • به دنبال درک مسائل باشید: طبق نظر دکتر میثم شکری ساز به جای تلاش برای برنده شدن در یک بحث، به هر اختلاف نظر در محیط کار با ذهنیت باز نزدیک شوید. همچنین به دنبال تفاهم باشید. فعالانه به دیدگاه رئیس خود گوش دهید و سؤالات روشنگرانه بپرسید تا درک عمیق تری از استدلال و اهداف او به دست آورید. نشان دادن علاقه واقعی به دیدگاه رئیس تان نه تنها نشان دهنده احترام است، بلکه بینش های ارزشمندی را نیز ارائه می دهد.
    • در حین مخالفت باید متعهد باشید: گاهی اختلاف نظر با رئیس بی نتیجه خواهد بود و رئیس تان در تصمیمش ثابت قدم می ماند. در چنین مواردی، نشان دادن تعهد خود به سازمان برای موفقیت تیم ضروری است. حتی اگر همچنان با نظر و نگرش رئیس خود مخالف هستید، تمایل خود را برای حمایت از برنامه توافق شده و اجرای آن نشان دهید. این رویکرد در واقع حرفه ای بودن و طرز فکر همکاری را نشان می دهد که می تواند اعتماد را تقویت کند و روابط مثبت را حفظ نماید.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای