طبق گفته دکتر میثم شکری ساز آنبوردینگ یا همان استخدام کارمندان جدید صرف نظر از صنعتی که در آن فعالیت می کنید یک فرایند انتخابی به حساب نمی آید بلکه یک روند الزامی برای موفقیت روزافزون کسب و کار تان می باشد. با پیروی از یک دستورالعمل آنبوردینگ قوی می توانید اطمینان حاصل کنید که کارمندان جدیدی که استخدام شده اند با موقعیت ها و تیم هایی که در کنار شان کار می کنند سازگار هستند.
از زبان دکتر میثم شکری ساز Onboarding همچنین آنها را با فرهنگ کاری شما آشنا می کند. علاوه بر این به آنها کمک می نماید تا بهتر بتوانند انتظارات شما را درک کنند. در این صورت احتمال موفقیت آنها و تحقق اهداف کسب و کار تان بیشتر خواهد شد. تدوین یک چک لیست آنبوردینگ درست و اصولی ضامن این موفقیت می باشد. همان طور می دانید آغاز هر کار جدیدی استرس زا می باشد. در شرکت یا سازمان نیز استخدام یک کارمند جدید برای هر کارفرمایی دلهره آور است. با اجرای یک دستورالعمل آنبوردینگ قوی نه تنها از استرس و نگرانی کارفرما کاسته می شود، بلکه کارمند جدید نیز با کسب آموزش ها و اطلاعات لازم با اهداف سازمان یا شرکت بهتر وفق می یابد.
در این مقاله می خواهیم درباره اهمیت و مزایای همسو سازی کارکنان جدید، مراحل اجرای یک دستورالعمل موفق برای پذیرش کارکنان جدید و سایر نکات مهم در این حوزه حرف بزنیم.
با ما همراه باشید.
پذیرش سازمانی کارکنان جدید چیست ؟
از نگاه دکتر میثم شکری ساز Onboarding همسو سازی یک کارمند جدید با اهداف شرکت یا سازمان است. فرایند همسو سازی امری ضروری می باشد. در این فرایند نیروی تازه استخدام شده آموزش های لازم را در راستای پیشبرد اهداف سازمان دریافت می نماید. از این رو او دقیقا فرهنگ سازمان و نقش خودش در آن سازمان را درک می کند. همچنین در دستورالعمل آنبوردینگ روند کار و انتظارات کارفرما به طور کامل و جامع به کارمند جدید توضیح داده می شوند. در واقع در این فرایند آموزش های لازم، اطلاعات مورد نیاز، منابع ضروری و موارد دیگر را در اختیار کارکنان جدید قرار می دهند. همچنین به آنها کمک می کنند تا خود شان را در نقش های جدید تثبیت نمایند. در حالت کلی روند همسو سازی کارکنان جدید از فرایند استقبال گرفته تا ادغام کامل کارمند تازه وارد در محل کار را پوشش می دهد.
تفاوت آنبوردینگ و جامعه پذیری چیست؟
شاید بپرسید که تفاوت آنبوردینگ و جامعه پذیری چیست؟ به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز این دو اصطلاح در منابع انسانی به یک معنا می باشند. جامعه پذیری نیز به معنای تطبیق کارکنان تازه وارد به شرکت با روند کلی اهداف و فعالیت های شرکت و فرهنگ آن است. از این رو کارفرما در همان ابتدای استخدام کارکنان جدید، با پیروی از دستورالعمل فرایند ادغام کارمند جدید سعی می کند تا به بهترین شکل ممکن از استعداد این افراد در راستای پیشبرد اهداف شرکت استفاده نماید.
مزایای فرایند همسو سازی کارمند جدید
از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز همسو سازی کارمند جدید یک مرحله ابزاری در چرخه زندگی کارکنان است. مزایای کلیدی فرایند ادغام کارمند جدید در یک سازمان یا شرکت عبارتند از:
- تجربه شغلی مطلوبی برای کارمندان به وجود می آید: بی تردید هر گونه تجربه خوشایند در محل کار موجب می شود تا کارکنان به سازمان یا شرکت شان متعهد تر باشند. به عنوان یک کارفرما همیشه به آموزش و پیشرفت کارکنان توجه داشته باشید تا رضایت شغلی آنها را به دست بیاورید.
- دستیابی به مشارکت بیشتر از سوی کارمندان متعهد با رضایت شغلی بالا: با فرایند ادغام کارمند جدید می توانید به شیوه ای بهینه تر بهره وری و سود آوری شرکت یا سازمان را تضمین کنید.
- موفقیت بالاتر در حفظ کارکنان فعلی و کاهش هزینه های مربوط به جایگزینی مستمر کارکنان در سازمان یا شرکت از دیگر مزایایی می باشند که می توانید در فرایند جامعه پذیری کارمندان جدید به دست بیاورید.
- کمک به حفظ و جذب راحت تر کارکنان با استعداد و با انگیزه: با فرایند جامعه پذیری کارکنان می توانید افراد با استعداد را جذب نمایید و همچنین کارمندان با انگیزه و ماهر را حفظ کنید.
- دستیابی به بهره وری بیشتر و همچنین ایجاد حس تعهد در کارکنان شرکت یا سازمان از مهم ترین مزیت های جامعه پذیری کارمندان است.
- کاهش میزان استرس در کارکنان.
دستورالعمل جامعه پذیری کارمندان در منابع انسانی
بازه زمانی همسو سازی کارمند جدید در شرکت باید به گونه ای باشد که کارمند جدید بتواند با استفاده از منابع لازم نه تنها وظایف خودش را در شرکت بشناسد، بلکه باید بتواند با نهادینه کردن آموزش های ارائه شده اشراف کاملی را بر تمام اهداف سازمان، فرهنگ سازمانی و انتظارات کلی کارفرما پیدا کند. پیروی از یک دستورالعمل جامعه پذیری کارکنان می تواند تاثیری بسزایی را بر کیفیت جامعه پذیری کارمند، دستیابی به مشارکت ایده آل و ماندگاری کارمند داشته باشد.
بهترین دستورالعمل آنبوردینگ شامل موارد زیر می باشد:
- قبل از ورود کارمند جدید باید سایر کارمندان را برای پذیرش ایشان آماده کنید.
- آماده سازی یک محل مناسب برای کارمند جدید برای انجام وظایف محول شده به او بسیار مهم می باشد.
- از دسترسی کارمند جدید به نرم افزار ها و منابع مورد نیاز اطمینان حاصل نمایید.
- شرکت یا سازمان را برای معرفی کردن کارمند جدید به سایر کارمندان آماده کنید. همچنین باید کارمند جدید را با بخش های مختلف سازمان یا شرکت آشنا نمایید.
- برنامه ریزی برای دورهمی ها برای برگزاری یک جلسه معارفه حرفه ای و در عین حال دوستانه را دست کم نگیرید.
- در دستورالعمل آنبوردینگ باید برای آموزش کارمند جدید زمان کافی اختصاص دهید تا او با تمام اهداف سازمان، منابع و وظایفش آشنا شود.
- از انتظارات کارفرما، اهداف سازمان یا شرکت و همچنین نقش شغلی کارمند جدید تعریف واضحی را ارائه دهید.
- در نهایت سعی کنید که حس اعتماد و اطمینان را در کارمند جدید ایجاد نمایید.
این مطلب ادامه دارد…