توصیه نامه شغلی از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز

توصیه نامه شغلی از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز
  • از دید دکتر میثم شکری ساز توصیه نامه شغلی مرجعی رسمی از سوی رئیس، کارفرما یا سرپرست در حوزه شغلی فعلی یا گذشته شما می باشد. این توصیه نامه عملکرد ها، مهارت ها و ویژگی های مثبت شما را به رئیس محل کار جدید تان که قصد استخدام در آن دارید را توصیف می نماید. اگر نمونه نامه توصیه نامه های مختلف را بررسی کنید متوجه می شوید که در این نامه های رسمی، رئیس یا کارفرما به مسائلی فراتر از رزومه شما می پردازد.

    به عبارت دیگر تمام نقاط قوت شما اعم از قابلیت ها و توانمندی های شغلی تا اصول و رفتار های اخلاقی تان را ابراز می نماید تا در پست جدید راحت تر بتوانند به ویژگی های منحصر به فرد تان اعتماد کنند و در جایگاه شغلی جدید شما را بپذیرند. توصیه نامه کاری برای مهاجرت نیز یکی از حیاتی ترین توصیه نامه های شغلی می باشد که باید کاملا اصولی و ترغیب کننده نگارش شود؛ زیرا این توصیه نامه برای سازمان یا شرکتی در خارج از کشور نوشته می شود که آینده فرد به آن بستگی دارد.

    از چه کسانی می توانیم توصیه نامه شغلی درخواست کنیم؟

    از زبان دکتر میثم شکری ساز اگر به توصیه نامه شغلی نیاز دارید، اولین سوالی که برای تان پیش می آید این است که چه کسانی می توانند این توصیه نامه را نگارش کنند. افراد شناخته شده در حوزه کاری تان یعنی مدیر، کارفرما، سرپرست و غیره بهترین افرادی هستند که می توانند برای تان توصیه نامه کاریبنویسند. این افراد در مقایسه با سایر همکاران تان در محیط کار از توانمندی ها، ویژگی ها، تحصیلات، اصول اخلاقی و غیره شما بیشتر آگاه هستند. به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز از طرف دیگر توصیه نامه ای که توسط این افراد حرفه ای نگارش می شود طبیعتا تاثیرگذاری بیشتر و مطلوب تری خواهد داشت. افراد دیگری نیز می توانند برای موفقیت شما در حرفه جدید تان، توصیه نامه شغلی بنویسند. این افراد عبارتند از:

    • مربی که در دوره های مهارت آموزی شغلی مسئول تعلیم شما بوده است.
    • سرپرست تیم های سازمانی که عضو آنها بوده اید یا همچنان عضو آنها هستید.
    • همکاران به ویژه همکارانی که رتبه بالاتری نسبت به شما دارند.

    در واقع شخصی که از او می خواهید تا یک توصیه نامه شغلی برای تان نگارش کند، بهتر است که در حیطه کاری شما دارای جایگاه شغلی خوبی باشد. این نوع توصیه نامه مسلما از ارزش و اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود.

    نمونه نامه توصیه نامه

    در نوشتن توصیه نامه شغلی به چه مواردی باید اشاره کرد؟

    بر باور دکتر میثم شکری ساز در نگارش یک توصیه نامه رسمی کاری سعی کنید که با انتخاب زبان واضح و شفاف از نگارش جملات مبهم و گنگ پرهیز نمایید. توجه کنید که تعریف و تمجید از فرد مورد نظر باید کاملا حرفه ای باشد و باید مستقیم و به صورت مصداقی به ارزش های مثبت شخص اشاره نمایید. برای مثال، اگر شخص مورد نظر مهارت خوبی در مدیریت زمان دارد، به صراحت با جملات حرفه ای این مورد را بیان کنید. به عبارت دیگر می توانید بگویید که این شخص انعطاف پذیر می باشد و می تواند از عهده مدیریت زمان به خوبی بر بیاید.

    برخی از نکاتی که در هنگام نگارش توصیه نامه شغلی باید به آنها توجه نمایید عبارتند از:

    • هر کدام از مهارت های شغلی شخص مورد نظر را به ترتیب و با توجه به میزان توانمندی ها نگارش نمایید.
    • در کنار مهارت های کاری، حتما به ویژگی های شخصیتی و منحصر به فرد آن فکر اشاره کنید.
    • حتما به دلایل برتری این شخص نسبت به افراد دیگر بپردازید.
    توصیه نامه کاری برای مهاجرت

    5 نکته برای نوشتن توصیه نامه شغلی

    اگر به چند نمونه نامه توصیه نامه توجه نمایید متوجه می شوید که همه آنها تقریبا از ساختار مشابهی پیروی می کنند. در هنگام نگارش توصیه نامه کاری می توانید از این نمونه ها استفاده کنید و حتی برخی از ترجیحات خود را به آنها اضافه نمایید.  در این قسمت می خواهیم 5 نکته مهم در نوشتن انواع توصیه نامه های شغلی از جمله توصیه نامه کاری برای مهاجرت را بررسی کنیم.

    1. طبق نظر دکتر میثم شکری ساز اطلاعات پس زمینه را به دقت مطالعه نمایید: پیش از نگارش توصیه نامه شغلی اول از همه باید بدانید که چرا از شما خواسته شده است تا چنین توصیه نامه ای را بنویسید. آیا این توصیه نامه جهت معرفی شخص مورد نظر برای یک پست جدید در داخل سازمان تان به رئیس یک بخش دیگر است؟ آیا هدف از نگارش این نامه رسمی معرفی فرد مورد نظر به شغل جدید در خارج از سازمان تان می باشد؟ آیا با این نامه می خواهید او را به شغلی در یک سازمان در خارج از کشور معرفی نمایید؟ پس از بررسی این موارد، از شخص مورد نظر بخواهید تا اطلاعات کاملی را از خودش به شما ارائه دهد. این اطلاعات عبارتند از:

    • اطلاعات تماس برای اینکه توصیه نامه شغلی باید به چه کسی ارسال شود.
    • رزومه فعلی
    • شرح موقعیتی که شرکت یا سازمان مورد نظر به دنبال آن است.
    • مهارت ها، توانمندی ها و ویژگی های حرفه ای و خاص که شما از آنها بی اطلاع هستید.
    • مدارک دوره های آموزشی که در شغل جدید مهم می باشند.
    • بازه زمانی برای ارسال نامه

    داشتن این اطلاعات به شما کمک می کند تا روی ویژگی ها و دستاورد های مناسب تمرکز کنید. همچنین فرد را به بهترین شکل ممکن معرفی نمایید.

    توصیه نامه رسمی کاری

    موارد بعدی

    3. بر نقاط قوت و مهارت های مهم تاکید کنید: در نگارش توصیه نامه رسمی کاری حتما اهداف شرکت یا سازمانی که قصد معرفی شخص مورد نظرتان به آن دارید را بررسی نمایید. برای مثال اگر آن شرکت یا سازمان در استخدام فرد مورد نظر، ویژگی های مدیریتی او را هدف قرار می دهد، به ارزیابی و نگارش مهارت رهبری فرد بپردازید. به عبارت دیگر نکاتی را درباره موفقیت های ملموس آن فرد در حوزه مدیریت بودجه، افزایش فروش و غیره بنویسید.

    4. دستاوردهای کلیدی را برجسته کنید: با بررسی نمونه نامه توصیه نامه متوجه می شوید که متمایز کردن دستاورد های کلیدی فرد مورد نظر از اهمیت بسزایی برخوردار است. سعی کنید تا به ابتکار عمل آن فرد در پیشبرد یک پروژه پیچیده یا رهبری یک برنامه جدید در سطح شرکت اشاره نمایید.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای