استراتژی تخفیف گذاری از دید دکتر میثم شکری ساز

استراتژی تخفیف گذاری از دید دکتر میثم شکری ساز
  • طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز استراتژی تخفیف گذاری یک رویکرد قیمت گذاری عمدی است که کسب و کارها با ارائه محصولات یا خدماتی با قیمت پایین، اقدام به جذب مشتریان بیشتر و دستیابی به فروش بالا می کنند. اهداف اصلی روانشناسی تخفیف افزایش فروش کوتاه مدت، دستیابی به سرمایه اولیه، جذب مشتریان جدید و پاداش دادن به مشتریان وفادار است. در واقع هدف از به کارگیری انواع تخفیف ها در بازاریابی افزایش حضور در بازار و کسب درآمد بیشتر می باشد. تخفیف امروزه به ابزاری قدرتمند و به عنصری اصلی در استراتژی های فروش و بازاریابی تبدیل شده است.

    در مقاله حاضر قصد داریم درباره استراتژی تخفیف گذاری، روانشناسی تخفیف و موارد مهم دیگر اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهیم. برای افزایش آگاهی خود در این زمینه، توصیه می شود تا پایان مقاله همراه ما باشید.

    انواع تخفیف در بازاریابی

    انواع تخفیف در بازاریابی

    تخفیف های فصلی: از انواع تخفیف در بازاریابی می توان به تخفیف های فصلی اشاره کرد. تخفیف های فصلی ابزاری استراتژیک هستند که در راستای بازگشت سرمایه و درآمدزایی بیشتر، بر افزایش فعالیت خرید در زمان های خاصی از سال، مانند تعطیلات، فصل های بازگشت به مدرسه یا فروش تابستانی، تمرکز می کنند. موفقیت تخفیف های فصلی به زمان بندی ها و هدف گذاری ها دقیق از ارائه تخفیف ها بستگی دارد. به عنوان مثال، یک خرده فروش ممکن است درست قبل از شروع هوای سرد، تخفیف های ویژه ای را برای لباس های زمستانی ارائه دهد، یا یک فروشگاه فناوری ممکن است در اواخر تابستان و با نزدیک شدن به بازگشایی مدارس، لپ تاپ ها و تبلت هایش را با تخفیف ارائه دهد. این زمان بندی باید با زمانی که مشتریان تمایل بیشتری به خرید دارند، مطابقت داشته باشد. هدف اصلی از این نوع استراتژی تخفیف گذاری همخوانی داشتن محصولات و خدمات با نیازهای فصلی مشتریان است.

    تخفیف های وفاداری: از زبان دکتر میثم شکری ساز یکی دیگر از انواع تخفیف در بازاریابی تخفیف به مشتریان وفادار یا به اصطلاح تخفیف های وفاداری می باشد. این نوع تخفیف ها برای پاداش دادن به مشتریان تکراری طراحی شده اند و به نوعی خلاقیت در تخفیف را نشان می دهند. در نتیجه، با این استراتژی خاص می توان وفاداری مشتری را تقویت کرده و به فروش مداوم دست یافت. برای مثال می توان به ارائه کارت وفاداری اشاره کرد که در آن مشتریان با هر خرید امتیاز جمع می کنند و در خریدهای بعدی می توانند از آن امتیازها برای دریافت تخفیف استفاده نمایند. به عنوان مثال، یک کافی شاپ ممکن است پس از ده خرید، یک قهوه رایگان ارائه دهد یا یک شرکت هواپیمایی ممکن است خرید بلیط های مکرر یک مشتری را با تخفیف در پروازهای آینده جبران کند. این تخفیف ها راهی برای ترغیب مشتریان به انجام خریدهای تکراری و همچنین ایجاد حس ارزشمندی و قدردانی در مشتریان وفادار هستند.

    خلاقیت در تخفیف

    دو مورد بعدی

    تخفیف های حجمی: طبق نظر دکتر میثم شکری ساز با استفاده از استراتژی تخفیف گذاری حجمی می توان مشتریان را به خرید بیشتر ترغیب نمود. با تخفیف های حجمی از طریق تعیین قیمت های پایین تر برای خرید محصولات بیشتر، می توان مشتریان را به خرید بیشتری تشویق کرد. این استراتژی به ویژه در زمینه های B2B که کسب و کارها احتمالاً به صورت عمده خرید می کنند مؤثرتر است. به عنوان مثال، یک عرضه کننده کاغذ با نوعی خلاقیت در تخفیف ممکن است برای سفارش های بیش از 500 قطعه کاغذ، 10 درصد تخفیف و برای سفارش های بیش از 1000 قطعه کاغذ، 20 درصد تخفیف ارائه دهد. این نوع استراتژی تخفیف گذاری، مشتریان را تشویق می کند تا در مقادیر بیشتری خرید کنند و از قیمت واحد سود آورتری بهره مند شوند. در نتیجه هم فروشنده از نظر حجم فروش بیشتر و هم خریدار از نظر صرفه جویی در هزینه ها سود خواهند برد.

    تخفیف در ازای خرید نقدی: تخفیف در ازای خرید نقدی یکی دیگر از انواع تخفیف در بازاریابی است. این نوع تخفیف یک رویکرد استراتژیک برای تشویق مشتریان به پرداخت سریع صورتحساب ها و در نتیجه بهبود جریان نقدی فروشنده می باشد. به عنوان مثال، یک عمده فروش ممکن است به جای مدت پرداخت استاندارد 30 روزه، برای صورت حساب های پرداخت شده در ظرف ده روز 2٪ تخفیف ارائه دهد. این امر خریداران را تشویق می کند تا سریع تر صورت حساب هایشان را پرداخت کنند. این امر نیز به نوبه خود به فروشنده کمک می کند تا بتواند جریان نقدی خود را کارآمدتر مدیریت نماید. این نوع خلاقیت در تخفیف مخصوصاً برای مشاغلی مفید است که با حاشیه جریان نقدی کمتر فعالیت می کنند یا اینکه باید به سرعت هزینه های موجودی یا تولید را جبران کنند.

    از دید دکتر میثم شکری ساز در مجموع، زمانی که انواع استراتژی تخفیف گذاری به طور مدبرانه اجرا شوند، می توانند ابزاری قدرتمند برای هدایت فروش، مدیریت موجودی و ایجاد روابط موثرتر با مشتری باشند. در نهایت نیز به رشد و پایداری یک کسب و کار کمک می کنند.

    روانشناسی تخفیف

    اهمیت اجرای استراتژی تخفیف گذاری در بازاریابی و فروش

    بر باور دکتر میثم شکری ساز تخفیف ها نقش مهمی در کمپین های بازاریابی ایفا می کنند. آنها به عنوان یک فراخوان قانع کننده برای جذب مشتری عمل می نمایند. انواع تخفیف در بازاریابی می توانند مشتریان را جذب کنند، فروش فوری را تسهیل نمایند و به عنوان یک فرایند تبلیغاتی موفق در رابطه با محصولات یا خدمات یک کسب و کار عمل کنند. به عنوان مثال، یک تخفیف برای مدت زمان محدود در یک محصول جدید می تواند احساس فوریت خرید را در مشتریان ایجاد کند. علاوه بر این، تخفیف ها می توانند ابزاری فریبنده برای نفوذ به بازار یا معرفی محصولات جدید باشند. با این حال، توجه به روانشناسی تخفیف و استفاده استراتژیک از انواع تخفیف در بازاریابی امری ضروری هستند؛ زیرا استفاده بیش از حد از آنها می تواند این انتظار را در مشتریان به وجود آورد که به جای خرید با قیمت های معمولی، همیشه باید محصولات تان را با تخفیف به آنها ارائه دهید.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای