از دید دکتر میثم شکری ساز توانایی سخنرانی کردن در همایش ها یا کنفرانس های بسیار بزرگی که به کسب و کار شما مرتبط می شود، موضوعی بسیار مهم است. مدیریت کسب و کارهای گوناگون همواره تلاش می کنند تا توانایی های خود را برای مدیریت هر چه بهتر یک مجموعه و افزایش بازدهی بیشتر کنند. قطعا یکی از مهارت های موردنیاز این دسته از افراد در هنگام سخنرانی کردن، تعامل در سخنرانی است. شاید جزئیات کمتری را در رابطه با تعامل کردن در هنگام سخنرانی شنیده باشید اما باید بدانید که برخورداری از این مهارت می تواند چه قدرتی را به شما منتقل کند. به وسیله افزایش تعامل با مخاطب می توان ارتباط بیشتری را با افراد مختلف ایجاد کرد و در نتیجه تاثیرات سخنرانی انجام شده بر روی آن ها دید.
تعامل در سخنرانی جزو مهارت هایی به شمار می رود که تنها از طریق به کار گیری برخی ترفندها می توان آن را ایجاد کرد. از آن جایی که ایجاد تعامل ارتباط مستقیم با افزایش علاقه مندی مخاطب در سخنرانی دارد، می توان دریافت که این مهارت می تواند در رشد کسب و کار شما تاثیر مستقیمی داشته باشد. به همین دلیل نیاز است تا دانش خود را در این زمینه به شکل قابل توجهی افزایش دهید.
با مهارت تعامل در سخنرانی بیشتر آشنا شوید
قبل از این که به سراغ بررسی روش ایجاد تعامل در سخنرانی برویم، باید خود این مهارت را با جزئیات بیشتری بررسی کنید. متاسفانه انجام سخنرانی های کسل کننده که در نهایت باعث خستگی مخاطب می شوند و هیچ بار مثبتی را ندارند، بسیار زیاد شده است. این موضوع دقیقا عدم وجود تعامل در هنگام سخنرانی را بیان می کند که باعث عدم برقراری ارتباط مخاطب با سخنرانی می شود. تعامل به معنای برقراری ارتباط می باشد و در سخنرانی های بزرگ نیز از این مهارت در راستای ایجاد ارتباط با مخاطبین استفاده می شود. انجام پرسش و پاسخ های مختلف و گفتگو با مخاطبین و درک آن ها همگی برخی از روش های ایجاد تعامل در هنگام سخنرانی هستند. به واسطه تاثیرات قابل توجه این مهارت بر روی رشد کسب و کارهای مختلف از جمله مشاغل نوپا، می توان آن را بسیار مهم شناخت.

چرا تعامل هنگام سخنرانی اهمیت زیادی دارد؟
به گفته دکتر میثم شکری ساز یکی از نکات سخنرانی تعاملی مربوط به اهمیت آن می شود. به صورت کلی به منظور افزایش تعامل با مخاطب از روش های کلامی و غیرکلامی گوناگونی استفاده می شود. تمامی این روش ها میزان تاثیرگذاری سخنرانی های صورت گرفته را بر روی مخاطب به شکل قابل توجهی افزایش خواهند داد. تکنیک های به کار گرفته شده برای ایجاد تعامل باعث خواهند شد نتیجه حاصل از سخنرانی برای شما بسیار سودبخش باشد. علاوه بر این شما با افزایش علاقه مندی مخاطب در سخنرانی روبرو خواهید شد که این موضوع نیز مزیتی بزرگ محسوب می شود. با بیشتر شدن تاثیرات سخنرانی بر روی مخاطبین، قطعا سخنران به اهدافی که دارد دست می یابد و می تواند از این طریق به کسب درآمد بپردازد.
چگونه به ایجاد تعامل در سخنرانی بپردازیم؟
بر باور دکتر میثم شکری ساز برای ایجاد تعامل در سخنرانی نیاز است تا برخی از روش های رایج را در این زمینه یاد بگیرید. از آن جایی که برای افزایش تعامل با مخاطب نیاز ویژه ای به یادگیری این روش ها خواهید داشت، پیشنهاد می کنیم از این روش ها به راحتی گذر نکنید. تکنیک های دیگری علاوه بر موارد ذکر شده وجود دارند که برخی از آن ها شامل دریافت واکنش از مخاطب، صراحت در بیان موضوع، افزایش جذابیت کلام و … می شوند.
انجام پرسش و پاسخ در کنار نظرسنجی های مختلف
یکی از روش هایی که می توانید به واسطه آن به افزایش تعامل با مخاطب بپردازید، ایجاد پرسش و پاسخ در دقایق پایان جلسه سخنرانی است. مدیریت کسب و کارهای مختلف برای تعامل در سخنرانی معمولا دقایقی را برای پرسش و پاسخ سوالات مختلف در راستای رفع ابهام متقاضیان فراهم می کنند. همچنین شما می توانید به منظور تحلیل سخنرانی صورت گرفته به برگزاری نظرسنجی یا تست های گوناگون در این زمینه بپردازید.
شوخی کردن و خروج از حالت غیررسمی برای ایجاد تعامل در سخنرانی
بهتر است برخی اوقات از حالت غیررسمی خارج شوید. می توانید با یک شوخی ساده و منعطف، جو سخنرانی را تحت تاثیر قرار دهید. این موضوع باعث می شود تا مخاطبین توجه بیشتری را به صحبت های شما داشته باشند و در نهایت میزان تاثیرگذاری صحبت های سخنران افزایش یابد.

بیان خاطرات شخصی
به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز یکی از تکنیک های مناسب برای ایجاد تعامل در سخنرانی، بیان خاطرات شخصی است. این موضوع باعث می شود تا مخاطب متوجه شود که شما شرایط موردنظر را به بهترین شکل درک کرده اید و در حال سخنرانی در رابطه با یک موضوع خیالی نیستید.
مزایای تعامل در سخنرانی
حال متوجه هستید که برای افزایش علاقه مندی مخاطب در سخنرانی باید به سراغ استفاده از چه روش هایی بروید. ایجاد تعامل در هنگام سخنرانی مزیت هایی را برای شما به همراه خواهد داشت که پیشنهاد می کنیم تا با آن ها نیز آشنا شوید.
- یادگیری مخاطبین به واسطه ایجاد تعامل بسیار بیشتر می شود.
- مشارکت مخاطبین به دلیل تعامل ایجاد شده بیشتر شده و در نتیجه جلسه موردنظر کسل کننده نخواهد بود.
- سخنرانی که به وسیله مهارت هایی همچون ایجاد تعامل انجام بگیرد، بسیار مثبت تر می باشد.
- انگیزه مخاطب برای شنیدن صحبت های سخنران با ایجاد تعامل بیشتر می شود.
- کیفیت سخنرانی به واسطه افزایش تعامل افزایش قابل توجهی خواهد یافت.
چه نکاتی برای ایجاد تعامل هنگام سخنرانی مهم هستند؟
از دید دکتر میثم شکری ساز توجه به نکات سخنرانی تعاملی در راستای افزایش تعامل با مخاطب، موضوعی بسیار مهم است. برای ایجاد تعامل در سخنرانی، برخی نکات وجود دارند که قطعا به وسیله استفاده از آن ها می توانید نتایج دلپذیرتری را مشاهده کنید. توجه داشته باشید که این نکات حاصل تجربه های به دست آمده اساتید بزرگ سخنرانی هستند. به همین دلیل در استفاده از آن ها نباید غفلت کنید.
- درک نیازهای مخاطبین و شناسایی علاقه مندی آن ها از جمله نکات مهمی به شمار می رود که سخنران باید به آن توجه کند.
- به منظور ایجاد تعامل در سخنرانی، فرد موردنظر باید حتما برنامه ریزی های مناسبی را داشته باشد.
- در نظر گرفتن زمان مناسب برای تعامل با مخاطبین از جمله نکات مهمی به شمار رفته که نیاز به توجه زیادی خواهد داشت.
- برخورداری از رویکرد تعاملی به جای رویکرد یک طرفه می تواند تاثیرات مثبت زیادی را به منظور تاثیرگذاری بیشتر بر روی مخاطبین داشته باشد.
- تعامل صورت گرفته با تمامی مخاطبین باید با توجه به علاقه مندی افراد حاضر در جلسه صورت بگیرد تا در نتیجه میزان تاثیرگذاری و علاقه مخاطبین به سخنرانی نیز افزایش یابد.

سخن پایانی
اکنون اطلاعات کاملی را در رابطه با تعامل در سخنرانی دارید و می دانید که برای ایجاد آن نیاز به اطلاعات زیادی خواهید داشت. هیچ چیزی به اندازه دانش لازم در این زمینه نمی تواند شما را برای ایجاد تعامل هنگام سخنرانی های مختلف کمک کند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم تا با کسب اطلاعات کافی از معتبرترین مراجع در این زمینه، سطح اطلاعات خود را به شکل قابل توجهی افزایش دهید. نتیجه حاصل شده قطعا می تواند تاثیر مستقیمی را بر روی سخنرانی های شما بگذارد و در نتیجه باعث رشد کسب و کار شما شود.