بزرگترین چالش کارآفرینی از نظر دکتر میثم شکری ساز

بزرگترین چالش کارآفرینی از نظر دکتر میثم شکری ساز
  • دکتر میثم شکری ساز معتقد است شروع کسب و کار جدید یا کارآفرینی با چالش های زیادی همراه است. اما بزرگترین چالش کارآفرینی چیست؟ درست است راه اندازی تجارت و کسب و کار شخصی بسیار هیجان انگیز است. اما باید این نکته را یادآوری کنیم راه اندازی هر نوع کسب و کاری خصوصا مشاغل نوپا و جدید استرس و چالش های زیادی دارد. این چالش ها ممکن است در هر قسمتی از مسیر کارآفرینی شما ایجاد شود.

    دکتر میثم شکری ساز مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره مرکز توسعه آموزشهای مجازی پارس

    بسیاری از افراد بر این باورند که اگر تمام قواعد و اصول کارآفرینی مثل تامین مالی، انتخاب مدل کسب ‌وکار، تهیه بیزینس پلن و … را به درستی انجام دهند بدون هیچ مشکلی مسیر تجارت خود را طی می کنند. توجه به این اصول و قوانین ضروری است و می تواند بسیاری از چالش ها را برطرف کند. اما نه اینکه دیگر هیچ چالشی بر سر راه تجارت قرار نمی گیرد.

    خصوصا اگر در داخل کشور قصد کارآفرینی داشته باشید. در حال حاضر کارآفرینی در ایران به یکی از مهمترین مباحث رسانه های مختلف تبدیل شده است. چرا که حوزه های وسیعی از تجارت و تکنولوژی گرفته تا اقتصاد، صنعت و تحصیلات را دربر می گیرد. به طور کلی کارآفرینی یعنی مواجه شدن با چالش های متنوع. بنابراین اگر قصد راه اندازی تجارتی جدید دارید باید بدانید که بیشتر از آنچه که تصور می کنید باید تلاش کنید. چالش های کسب و کار و آفرینی بسیار متنوع و دشوار است.

    از این رو در ادامه مطلب بزرگترین چالش کارآفرینی را بررسی می کنیم.

    چالش های کسب و کار

    بررسی چالش های کارآفرینی در ایران       

    کارآفرینی را می توان به روش های مختلفی اجرا نمود. دکتر میثم شکری ساز اعقتاد دارد که گاهی می توان یک کالای جدید تولید و آن را معرفی کرد. گاهی هم یک محصول قدیمی را به روشی جدید تولید کرد. یا برای فروش محصولات قدیمی روش های بازاریابی جدیدی پیدا کرد. در هر حال کارآفرینی یعنی بکارگیری ابتکار عمل و ترفند جدید برای معرفی بهتر و فروش بیشتر محصولات.

    قدمت کارآفرینی در دنیا به 300 سال پیش می رسد. اما در کشور ما حدود 100 سال است که به این نوع کسب و کار توجه می شود. متاسفانه چالش های کارآفرینی در ایران نسبت به سایر کشورها خصوصا کشورهای توسعه یافته کمی بیشتر است. چرا که اغلب صنایع و تجارت های بزرگ کشور ما در دست دولت قرار دارد. این موضوع بزرگترین چالش کارآفرینی در ایران شناخته می شود.

    به عبارت دیگر کارفرمای اصلی در کشور ما دولت است و این موضوع سبب شد مشکلات کارآفرینی در ایران چندین برابر شود. در صورتی که در کشورهای توسعه یافته اصلا اینگونه نیست. در این کشورها بخش خصوصی اختیارات بیشتری دارد و تمام صنایع و سازمان های بزرگ زیر نظر دولت کار نمی کنند. یعنی مالک اصلی تکنولوژی و صنعت در کشورهای پیشرفته بخش خصوصی است.

    این مشکل سبب به وجود آمدن چالش های کسب و کار متعددی شد. یکی از مهمترین چالش ها این است که هیچ ایده جدید و جذابی در شرکت ها و سازمان های داخلی ارائه نمی گردد. نبودن ایده های جدید نرخ بیکاری را افزایش داد. از طرف دیگر تسلط دولت بر تمام بخش ها از سازمان های بزرگ گرفته تا صنایع و معادن سبب شد دیگر هیچ کارآفرینی علاقه ای به خلق ایده نداشته باشد و خلاقیتی به خرج ندهد. طبیعتا چنین سیستمی سبب می شود هیچ شخصی علاقه ای به رقابت نداشته باشد.

    مشکلات کارآفرینی در ایران

    مشکلات کارآفرینی در ایران

    بزرگترین چالش کارآفرینی در ایران تسلط دولت بر کسب و کارها و نبود خلاقیت و رقابت در تجارت است. به همین دلیل افرادی که از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند انگیزه ای برای خلق ایده، خلاقیت و رقابت در بازار ندارند و تنها به دنبال یک شغل با درآمد ثابت هستند. البته این مورد تنها چالش کارآفرینی ایران نیست. نحوه تدریس دانشگاه ها نیز از دیگر مشکلات کارآفرینی در ایران هستند.

    چرا که آموزش های آن ها به گونه ای نیست که فرد پس از فارغ التحصیلی توانایی خلق ایده و کارآفرینی داشته باشد. به عبارت دیگر در دانشگاه های ایران خودباوری لازم برای ورود به بازار کار در دانشجویان ایجاد نمی شود.دکتر میثم شکری ساز می گوید در کنار تمام مشکلات کارآفرینی در ایران یکسری چالش های کسب و کار هم وجود دارد که این چالش ها برای کارآفرینان سایر کشورها نیز ایجاد می شود.

    البته اگر قصد کارآفرینی در ایران را دارید باید بدانید دردسرها و چالش های کسب و کار در ایران پر پیچ خم تر از سایر کشورها است.

    چالش های کسب و کار و کارآفرینی در ایران

    • تامین مالی کسب و کار
    • نداشتن پشتیبان
    • استخدام کارمند
    • یافتن مشتری
    • عدم اعتماد به نفس
    • استراتژی بازاریابی
    • مدیریت زمان
    • نداشتن دانش و تجربه
    • ایجاد روحیه گروهی
    چالش های کارآفرینی در ایران،

    تامین مالی کسب کار

    بدون شک بزرگترین چالش کارآفرینی در کشور ما تامین بودجه برای شروع و راه اندازی کسب و کار جدید است. حتی کارآفرینان بزرگ و با تجربه نیز در این مرحله با مشکلات زیادی مواجه شدند.

    نداشتن پشتیبان

    از نظر دکتر میثم شکری ساز نداشتن پشتیبان و حمایت گر از دیگر چالش های کسب و کار است. وقتی کسی به ایده و خلاقیت کارآفرین اعتماد نداشته باشد مطمئنا کار برای او سخت تر می شود.

    استخدام کارمند

    وقتی که شخص موفق شد منابع مالی مورد نیاز را تامین و حمایت گر مورد نیاز را پیدا کند باید برای مجموعه کوچک یا بزرگ خود اقدام به جذب نیرو کند. طبیعتا انتخاب شخص مناسب در میان انبوهی از افراد که برای کار مراجعه کرده اند پروسه ای دشوار است. کارآفرین موظف است برای اینکه زحمت هایش بر باد نرود و به موفقیت مد نظر برسد به خوبی تمام رزومه ها را بررسی کند و با تمام متقاضیان جلسه و مصاحبه برگزار نماید.

    با این کار می تواند نیروهای خوب و خلاق را از سایر افراد جدا کند. البته تنها یافتن نیروی خلاق برای یک کارآفرین کافی نیست. او باید شرایط لازم و ایده آل را برای نیروها فراهم کند تا آن ها به مدت طولانی در کنار هم کار کنند.

    کار

    یافتن مشتری

    از دیدگاه میثم شکری ساز یکی دیگر از چالش های کارآفرینی یافتن مشتری است. همانطور که اشاره نمودیم در کارآفرینی باید محصول یا خدماتی به شیوه ای جدید عرضه شوند. بنابراین زمانی این تجارت موفق می شود که مشتریان خاص خود را داشته باشد. البته باید متذکر شویم زمانی یافتن مشتری بزرگترین چالش کار‏آفرینی می شوید که محصولات یا خدمات مد نظر کیفیت مطلوب را نداشته باشند.

    میثم شکری ساز یکی از برترین و موفق ترین کارآفرینان جوان کشور

    مطمئنا زمانی که محصول یا خدمات کیفیت لازم را داشته باشند خود به خود مشتریان زیادی جذب آن ها می شوند. لذا دیگر نیاز نیست برای جذب مشتری هزینه زیادی کرد و تبلیغات گران قیمت انجام داد.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای